Izjava o privatnosti – Biomedis RS

Izjava o privatnosti

BIOmedis-E d.o.o se obvezuje da neće zloupotrebljavati osobne podatke iz obrasca narudžbe. Osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet kupca (ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja i sl.).

BIOmedis-E d.o.o neće dostavljati niti razotkriti osobne podatke kupca trećoj osobi, osim u slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon te u slučajevima kada je to potrebno za ispunjenje obveza.

Svi podaci o kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici BIOmedis-E d.o.o i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. BIOmedis-E d.o.o se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca tako da prikuplja samo osnovne podatke o kupcima koji su nužni za ispunjenje obveza.

Podaci koji se pristupom na internet stranicu automatski beleže, a nisu osobni podaci (vrste pretraživača, broj poseta, vreme provedeno na stranicama i sl.) BIOmedis-E d.o.o ima pravo koristiti isključivo radi ocene posećenosti internet stranice i radi poboljšanja njenog sadržaja i funkcionalnosti.

BIOmedis-E d.o.o informiše kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka i redovno daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške svrhe.

U slučaju promene bilo kojeg od osobnih podataka (npr. mesto stanovanja, adresa dostave) koji se evidentiraju prilikom registracije, kupac je dužan o promeni da obavesti BIOmedis-E d.o.o U slučaju promene o kojoj nije obavešten, BIOmedis-E d.o.o ne odgovara za bilo kakve nedostatke u pogledu narudžbe odnosno isporuke proizvoda.

Gore navedene odredbe o zaštiti osobnih podataka odnose se isključivo na početnu web stranicu web shopa biomedis.rs te na sve stranice unutar biomedis.eu domene, a ne na spoljne stranice na koje upućuju linkovi na biomedis.rs domeni, za koje stranice BIOmedis-E d.o.o nije nadležan niti odgovoran te za koje stranice biomedis.rs ne prikuplja i ne obrađuje podatke korisnika.

Osim u slučaju elektronske narudžbe, u drugim slučajevima BIOmedis-E d.o.o neće kupcu slati elektronske poruke ako na to kupac nije izričito pristao.

 

Zaštita osobnih podataka - uopšteno

Vaša privatnost i sigurnost vaših osobnih podataka su nama važni, zato pratimo načela transparentnosti i postupamo u skladu s Opštom uredbom o zaštiti osobnih podataka (eng. General Data Protection Regulation – GDPR) i Zakonom o zaštiti osobnih podataka.

Ovim putem vas želimo informisati o tome u koje svrhe prikupljamo i koristimo vaše osobne podatke te kako te postupke možete nadzirati i ostvarivati svoja prava.

Termini "klijent", "korisnik", "vi" i "vaš" primjenjuju se na vas, osobu koja se prijavi na ovu web stranicu i udovolji uslovima poslovanja webshopa, dok se „kompanija“, "mi", "naše" i "nas" odnosi na Global Retail. Svaka upotreba navedene terminologije ili drugih reči u jednini, množini, velikim slovima i/ili on ili ona smatra se izmenjivom i stoga označava istu.

Koje osobne podatke prikupljamo i zašto?

Osobni podaci ili osobne informacije označavaju sve informacije prema kojima se osoba može identifikovati. Možemo prikupljati različite vrste osobnih podataka o vama. Online naručivanjem termina na našoj stranici, možemo prikupljati različite vrste osobnih podataka o vama, uključujući:

  • ime i prezime
  • spol 
  • broj telefona 
  • e-adresa 
  • svi ostali podaci koje ste nam otkrili

Kada nam se javite s vašim upitima, podatke koje nam pri tome dostavite obrađujemo isključivo za pružanje traženih informacija. Nakon odgovora na vaš upit dostavljene podatke ćemo obrisati.

Podaci koje nam pošaljete kroz otvorene prijave/molbe za posao obrađuju se isključivo u svrhe obavljanja selekcijskog postupka pri zapošljavanju, a čuvaju se 5 godina.

S kime dijelimo vaše osobne podatke

Vašu e-adresu i ostale podatke ne prodajemo, ne iznajmljujemo i ne stavljamo trećim pravnim i fizičkim osobama na raspolaganje bez vašeg pristanka jer je to protivno našoj politici o privatnosti. Prikupljamo samo one osobne podatke koji su nam dobrovoljno dostavljeni. Ne zahtijevamo od vas da nam pošaljete te podatke kako bismo vam omogućili pristup na svoje stranice i ne tražimo da otkrijete više podataka nego što je doista potrebno za sudjelovanje u nekoj aktivnosti na našim stranicama.

Analitički kolačići i web analitika, odnosno statistički izvještaji koje nam omogućuju, pomažu nam kako bismo naše stranice i sadržaje učinili kvalitetnijim te za praćenje učinkovitosti naših marketinških kampanja.

Za praćenje statistike posjećenosti i analize koristimo servis treće strane Google Analytics, a o njihovim načinima pohrane i brisanja podataka koje treća strana eventualno pohranjuje možete više pročitati ovdje: Google Analytics – zaštita privatnosti.

Kolačići

Kolačići (eng. cookies – u daljnjem tekstu "kolačić/i") su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem uređaju, a omogućavaju internet stranici da prikaže informacije prilagođene vašim potrebama. Odnosno, kako bi stranice biomedis.rs ispravno radile, one moraju na vaš uređaj (računalo/pametni telefon/tablet) spremiti malenu količinu informacija. Prema regulacijama Europske unije, BIOmedis-E d.o.o prije spremanja kolačića mora zatražiti pristanak korisnika.

Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u web pregledniku. Ako korisnik onemogući kolačiće postoji mogućnost da stranica neće moći koristiti neke od funkcionalnosti koje daje internetska stranica biomedis.rs

Kako štitimo vaše osobne podatke?

Implementirali smo odgovarajuće tehničke i organizacijske mere kako bi pružili nivo sigurnosti i poverljivosti vaših osobnih podataka. SSL certifikat vam garantuje sigurnost naše stranice enkripcijom podataka, koji se prenose od vašeg uređaja do našeg servera. Naši informatički sistemi i sistemi trećih strana su tehničkim i organizacijskim merama zaštićeni od neovlaštenog pristupa, izmene ili širenja vaših podataka, kao i od gubljenja ili brisanja.

Naši zaposlenici su edukovani za pravilno postupanje i čuvanje osobnih podataka.

Koja prava imate nad svojim podacima?

Uz već navedena prava, možete zatražiti ispravak ili brisanje svih osobnih podataka koje imamo o vama. Ovo ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namene. Osobni podaci koji više nisu potrebni se nepovratno anonimiziraju ili se uništavaju na siguran način, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili.

Izmene pravila privatnosti

Odredbe ovih pravila privatnosti mogu se povremeno menjati. Objavit ćemo sve bitne izmjene ovih pravila privatnosti putem odgovarajućih obavesti na ovoj internetskoj stranici ili ćemo vas obavestiti o tome putem drugih komunikacijskih kanala.

Kontakt

Sva pitanja, komentare i upite vezane za ova pravila privatnosti šaljite nam slobodno na e-mail: info@biomedis.rs

 

 

 

 

 

Uspješno ste se pretplatili!
Ovaj email je registriran