Ko se Sunca krije... – Biomedis RS

Ko se Sunca krije...

Ko se Sunca krije...



Poznato je da je Sunce izvor života na Zemlji. Sunčevi zraci poseduju od davnina poznato terapeutsko dejstvo na izvesne kožne bolesti, kao što su ekcemi, neurodermatitisi, psorijaza, vitiligo, jača imunitet.
Sunčanje je korisno za zdravlje, podstiče proizvodnju i apsorpciju vitamina D kojeg inače ne možemo osigurati u dovoljnim količinama iz hrane, a važan je i za niz procesa u telu. Sunce, takodje, podstiče i apsorpciju kalcijuma i tako deluje na jačanje kostiju. Dokazano je da deca koja su nekoliko sati na dan izložena Sunčevim zracima imaju manji rizik od razvoja kratkovidosti. Tokom sunčanja kože u krv se otpušta azot oksid koji pomaže u snižavanju krvnog pritiska.
Sunčevi zraci podstiču proizvodnju serotonina i endorfina, hormoni koji leče anksioznost, depresiju i podižu raspoloženje. Dermatovenolozi ističu da je deficit vitamina D povezan sa osteoporozom i većom mogućnosšću razvoja odredjenih vrasta karcinoma.

 

suncanje

Sunce - da ili ne?

No, u svemu treba biti umeren. Ne izlagati se Suncu u vreme kada je štetno zračenje najjače, izmedju 11-17h. Pogrešno je verovanje da tokom oblačnih dana nema štetnog zračenja-čak 40% ultraljubičastog zračenja dolazi do Zemlje kroz oblake.
Sunce nije izgubilo lekovitu moć zato ga ne treba izbegavati!!! Obavezno nanosite kreme, losione za sunčanje posle kupanja, brisanja peškirom, odnosno na svaka 2-3h.
Kada je na izložena Suncu, koža gubi više tečnosti, masnoće i dr. elemenata koji su joj potrebni. To doprinosi starenju, ali i ozbiljnim nuspojavama. Da bi se to povratilo, posebno vlažnost, moraju se koristiti odredjeni hidrantni fluidi tokom sunčanja, ali i posle njega.

Preporuka za bezbedno sunčanje

 Naša preporuka je svakako upotreba Biomedis-uljanog losiona za sunčanje koji sadrži isključivo prirodne biljne sastojke koji se baziraju na maslinovom i šargarepinom ulju, te kakao maslacu. Ne sadrži sintetičke zaštitne faktore već posebno odabrane biljne supstance koje stvaraju prirodni filter koji štiti kožu od štetnog delovanja UVA i UVB zraka.

 

uljani losioni za suncanje


Zasto koristiti prirodne proizvode i za sunčanje?


Zastrašujuća je činjenica da je 25% sastojaka koji se koriste u sintetičkoj kozmetici povezano s nastankom tumara i ostalih malignih oboljenja, a čak preko 80% svih alergijskih reakcija kože na kozmetičke proizvode uzrokuju veštački sastojci poput konzervanasa, veštačkih boja, mirisa, mineralnih ulja. Nas uljani losion je idealan za kombinovanje sa proizvodima sa visokim spf, podstiče brze tamnjenje i idealno neguje kožu. Provereno ćete doživeti neverovatno iskustvo tokom sunčanja i idealnom negom kože posle sunčanja!

 

Šta sa negom kože posle sunčanja?

Kožu posle sunčanja ne trebamo da zaboravimo. Nema većeg razočarenja od onog kada, teško stečeni preplanuli ten počne da se peruta.
Tu je Biomedis-Gotu mleko za telo koje dubinski neguje kožu i vraća joj zdravi prirodni sjaj. Za sve tipove kože kojoj nedostaje dubinska nega. Negujuća formula prodire u dublje slojeve kože, podstiče regeneraciju, umiruje kožu, sprečava hrapavost, štiti barijeru kože, pruža elastičnost i mekoću.



100% čist skvalan je takodje nasa preporuka od srca!
Skvalan je 100% prirodno ulje slično prirodnom sebumu koji imamo u koži, odlično vlaži i regeneriše našu kožu. Nazivamo ga još i nemasnim uljem kojeg naša koža, nezavisno o tipu, može u potpunosti apsorbovati. Podjednako je dobar za sve tipove kože, vlaži suvu kožu, neguje masnu i reguliše izlučivanje sebima, oma anti age učinak, ima vrlo nizak komedogeni potencijal što znači da ne začepljuje pore. Iako se radi o ulju, neće ostaviti masni sloj na koži nego će upiti i dati zdravi sjaj, vrlo je stabilno i tesko oksidira. Koristi se samostalno, a moze se dodati u mleko za sunčanje, mleko za telo, kremu za lice i tako dobiti još jači efekat proizvoda. Koristi se za negu lica, tela, kose.

 




Više o ovim proizvodima pročitati na linku.

www.biomedis.rs

Uspješno ste se pretplatili!
Ovaj email je registriran
/* Ovo je stari kod koji je zamjenjen novim - @media only screen and (max-width: 1000px) { .row { display: grid !important; } }*/