NEGA PROBLEMATIČNE KOŽE – Biomedis RS

NEGA PROBLEMATIČNE KOŽE

U našoj ponudi postoje dva proizvoda za negu problematične kože. Često dobijamo upite za ovaj vrlo opširan pojam. Pojasnimo najprije šta za BIOmedis znači problematična koža. Ova podela ne zavisi o masnoj ili suvoj koži, već o tipovima reakcije kože na licu i telu.

Problem koji se može pojaviti na problematičnoj koži može biti dugotrajan ili privremeni. Primeri privremenih problema su posekotine i ogrebotine, dok su psorijaza i koža sklona komedonima primer dugotrajnih problema. Svi ti problemi su primeri posledica narušene kožne barijere s raznim uzrocima. Takođe, svi ti problemi lakše i lepše zaceljuju kada je koža vlažna i dobro hidratizirana, uz dodatak minerala zeolita koji će doprineti bržem povratku normalnom stanju kože ili ublažiti trenutno stanje.

 

POVRŠINSKE POSEKOTINE I OGREBOTINE

Kod posekotina i ogrebotina važno je prvo dezinfikovati ranu. Drugi korak, bitno je hidratizirati ranu, jer se vlažna koža brže obnavlja. Kod ovakve problematike najbolji BIOmedis izbor je SOS Balm za negu problematične kože, kojeg aplicirate na mesto s plitkom površinskom ogrebotinom.

 

KOŽA SKLONA KOMEDONIMA

Koža u večnom ciklusu od skorog oporavka do ponovnog pojavljivanja akni. Prva preporuka jest naravno pregled dermatologa, jer proces lečenja ne može voditi niko drugi. Bez obzira na serume i topikalne tretmane, u rutini ovakve kože potrebna je hidratantna krema. Kod ovakve problematike preporučujemo odabir BIOmedis Clear Start kreme.

 

PSORIJAZA

Pojavljivanje, najčešće kružnih ranica po koži celog tela nemoguće je izbeći ako bolujete od ove tegobe. Ipak nije sve izgubljeni slučaj. I u ovom slučaju moguće je ublažiti stanje. SOS Balm pokazao se dobrim partnerom za ublažavanje kad se rane od psorijaze pojave.

Što je onda najbitnije za negu problematične kože? Smatramo kako je minimalizam najbitnije pravilo u nezi problematične kože – pogotovo na licu. Bez obzira na to koji uzrok problema bio, komplikovanje neće pomoći. Minimizirajte svoju rutinu za lice na fazu čišćenja, fazu toniranja kako bi vratili koži njen prirodan pH te tretmanska Clear Start krema za problematičnu kožu ili balzam koji preporučujemo koristiti kao tretman za pojedinačne problematike na koži celog tela i lica.

 

Uspješno ste se pretplatili!
Ovaj email je registriran
/* Ovo je stari kod koji je zamjenjen novim - @media only screen and (max-width: 1000px) { .row { display: grid !important; } }*/