Double Cleanse ili DC - Metoda dvostrukog čišćenja – Biomedis RS

Double Cleanse ili DC - Metoda dvostrukog čišćenja

Znate li koliko je čisto vaše lice?

Ako koristite standardnu rutinu nege lica i dosledni ste istoj, možete slobodno reći da je vaše lice čisto i negovano.

Ova tvrdnja je tačna...no, ne baš u potpunosti. Zamislite kako izgleda vaš prosečni dan nakon izlaska iz kuće. Sedate u auto i vozite ili u javnom prevozu, nazove vas drugarica pa svratite na brzu kafu, usput pojedete nešto i obavite još pokoji telefonski razgovor. Što mislite koliko ste puta tokom jutra i svega navedenog dodirnuli lice i sve predmete koji vas okružuju? Iako vam se čini da ne dirate lice, nesvesno ga svi dodirujemo nebrojeno puta na dan, a još k tome mobilni telefoni znaju biti pravi mali rasadnici bakterija i hteli mi to ili ne, tempo života je takav da su nam veći deo dana blizu lica. Na ovaj način prenesemo svu prljavštinu s predmeta koje dodirujemo na lice.

 

Upravo da bi očistili sve nečistoće s lica u koje spadaju zagađivači iz vazduha, zaprljanje koje prenesemo na lice rukama, kreme sa SPF-om, šminka i sl nastala je metoda dvostrukog čišćenja.

Preuzeli smo je od Koreanki i Japanki koje su ponosne vlasnice najlepših i najnegovanijih lica pa moramo priznati da nam se nekako čini da imaju zaista široko znanje kada se radi o nezi kože lica. Njihova svakodnevna metoda nege lica uključuje čak 10 koraka.

 

Dvostruka metoda čišćenja je poprilično jednostavna i kako joj samo ime govori uključuje dve faze tj. da bi je pravilo izveli potrebna su vam dva čistača, jedan na uljanoj bazi (ulje za čišćenje ili mleko) i jedan proizvod na vodenoj bazi- najčešće gel za umivanje lica.

 

Uljani čistači služe kako bi otopili sva „masna“ zaprljanja s lica. Ovde spadaju šminka, kreme za lice s SPF-om i sebum koji naša koža proizvodi. Ulje i voda se u prirodi ne mešaju i odbijaju jedno drugo zato je i nemoguće samo s jednim proizvodom ukloniti sva zaprljanja s lica. No, šta ako imamo prirodno masnu kožu hoće li joj ova metoda odgovarati s obzirom na ulje. Hoće, ova metoda je idealna za osobe s masnom kožom, jer dva blaga čistača temeljito čiste lice i izbegne se prekomerna dehidracija koja je česta nuspojava proizvoda za čišćenje masne kože jer često budu agresivni.

 

Dve faze dvostruke metode čišćenja

Prva faza tj. prvi korak u dvostrukoj metodi je uljani čistač

Vrlo je bitno odabrati odgovarajuće proizvode koji će biti blagi prema našem,ali dovoljno učinkoviti protiv nečistoća. Uljni čistači odlično uklanjaju teški make up, višak sebuma i sl. Ulje na sebe „veže“ masne čestice s lica i pomaže u uklanjanju, deluje kao barijera za zaštitu kože te je održava mekom i hidratiziranom. Nisu sva ulja ista i ne mogu se sva ulja koristiti za čišćenje lica, ulja koja se koriste u ovoj fazi moraju biti visoko kvalitetna hladno cedjena ulja jer ona imaju mnoge prednosti za kožu, poput bržeg zarastanje rana, štite od upale, obiluju antioksidativnim svojstvima, usporavaju starenje i stvaraju zaštitnu barijeru kože. Ulje pomaže u dubinskom čišćenju pora, čišćenju mitisera i popravlja opste stanje lica.

 

Naša preporuka: ARASSA - ulje za čišćenje lica

 

Ulje je potrebno prvo naneti na dlanove i trljanjem dlanova lagano ga zagrejati, zatim se dlanovima nanosi na suvo i našminkano lice, laganim masiranjem „rastopimo“ make up i nečistoće s lica. Navlažimo dlanove i još nekoliko trenutaka masiramo dlanovima lice dok se ne počne stvarati beli trag. Nakon toga sledi ispiranje lica. Ako vam iz nekog razloga ne odgovaraju ulja čišćenje možete odabrati mleko za lice.

 

Naša preporuka: REN - mleko za čišćenje lica

 

Druga faza tj. drugi korak je čišćenje gelom za čišćenje i umivanje lica

Gel je čistač za lice na vodenoj bazi i on je završni korak dvostrukog čišćenja. Treba paziti da odaberemo gel koji je nežan i koji neće isušivati kožu niti delovati agresivno, ne sme zatezati kožu i nikako ne sme izazivati crvenilo ili neku drugu iritaciju. Poenta dvostrukog čišćenja je da s dva blaga proizvoda postignemo bolju učinkovitost čišćenja nego s jednim jačim proizvodom.

 

Naša preporuka: GARBI - gel za čišćenje lica

 

Kada smo osmišljavali proizvode za dvostruko čišćenje razmišljali smo kako izvući maksimum od biljnog sveta i hladno cedjenih biljnih ulja i ne napraviti samo proizvode za čišćenje nego istinski wellnes tretman čije će blagodati koža osetiti na prvu. U ulje za čišćenje lica dodali smo bakuchiol koji je po učinkovitosti najbliže retinolu. Naravno da nije retinol, ali po učinkovitosti je najbliže što se u biljnom svetu može ponuditi. Ulje semenki grožđa koje obiluje zdravim masnim kiselinama koje su neophodne za zdravlje kože, ulje ploda divlje ruže ima jako regenerativno delovanje i može pomoći kod hiperpigmentacije.

Mleko sadrži gotu kolu koja regenerise i obnavlja kožu,a alantoin koji ima osim regenerirajućeg i protuupalno delovanje, te ektoina koji sprečava alergije i umiruje lice.

Gel za čišćenje i umivanje lica ima ekstrakt vrbe, po delovanju sličan salicilnoj kiselini ali ipak dovoljno blag da se izbegne preosetljivost lica, a ekstrakt zelenog čaja osigurava detox kože koji nam je svima potreban.

Uspješno ste se pretplatili!
Ovaj email je registriran
/* Ovo je stari kod koji je zamjenjen novim - @media only screen and (max-width: 1000px) { .row { display: grid !important; } }*/